Читај ми!

Бесплатно крстарење београдским рекама

Једна од перпорука за вреле летње дане је и бесплатно крстарење Савом и Дунавом. Поласци су понедељком и средом у 18 сати са понтона у Новом Београду.

Многи Београђани никада нису запловили, иако живе на две реке. Други, пак, редовно користе предности главног града.

Бесплатним крстарењима, Скупштине града Београда становницима главног града жели да покаже како Београд изгледа са река.

"Реке су највећа богатства престоница које их имају. Желимо да покажемо Београђанима како Београд изгледа из неке потпуно другачије перспективе", каже Тијана Маљковић из Скупштине града Београда.

Вожња бродом траје два сата, а пловидба се отказује само у случају невремена и јаког ветра.

Капетан Пера Јахтинг клуба "Кеј" тврди да река има исцелитељске моћи.

"Ја сам био болестан, па сам мислио да више нећу моћи онолико да радим и стварам као раније. Вода и река су ми подариле нову енергију и љубав за животом", објашњава капетан Пера.

На место где се Сава улива у Дунав, налази се такозвана "срећна бова". Ту треба замислити жељу, која ће се сигурно испунити, али под условом да не буде нереална. Јер, кажу, похлепнима се жеље не остварују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара