Читај ми!

Обреновац, преко решења до куће

Убрзано се издају решења о помоћи угроженим домаћинствима у Обреновцу. Тај посао биће завршен до краја августа, обећавају у Општини. Прва решења за изградњу добило је 25 најугроженијих породица. Монтажне куће градиће се од донације из Кувајта.

У Обреновцу је настављено издавање решења на основу којих ће они чије су куће оштећене у поплави, добити новчану помоћ. Од данас се издају и решења за изградњу нових кућа. Како би се убрзала процедура. На том послу ангажовани су и правници из Београда.

Дошли су у договорено време и стрпљиво чекали папир који за Обреновчане значи нови кров над главом.

Прва решења за изградњу добило је 25 најугроженијих породица. Монтажне куће градиће се од донације из Кувајта.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић нада се да ће радови почети за неколико дана, да би породице дочекале зиму у својим новим домовима.

Према његовим речима, чим се појави решење за финансијера за изградњу кућа које су срушене, било да је у питању држава или неко ко донира са стране, решења ће се издавати одмах.

Ако градња нових кућа није могућа, предвиђена је новчана помоћ - два милиона, два и по или три милиона динара у зависности од квадратуре. Да би нови дом или новац што пре добили, десетине правника ради и викендом – некада са неочекиваним паузама, када нестане струја у хотелу.

Kолегама из Обреновца на издавању решења од пре неколико дана помаже и 20 правника из Београда. У Обреновац је стигло и пет нових рачунара, како би и у техничком смислу, издавање решења ишло брже. 

Владимир Ђукић, правник из Београда каже да има доста посла, да је потребна солидна концентрација. Помоћ је овим људима заиста неопходна, каже Ђукић.

Начелник Одељења за имовинско-правне односе Срђан Милосављевић рекао је да су пре три дана имали 69-70 решења просечно дневно. "Са највећим појачањем јучерашњи дан смо завршили са 145 донетих решења", истиче Милосављевић.

А од наредне недеље издаваће се и до 300 решења дневно, обећавају градски челници.

Градски менаџер Београда Горан Весић рекао је да ће од понедељка Град Београд послати још 10 правника.

"Договорили смо се да пошаљемо још 15 техничких лица која ће радити на припреми документације тако да ће из Града овде бити 46 људи сваки дан", рекао је Весић.

Тим темпом, сва решења, било за изградњу нових кућа, било за исплату новца, процењују у општини, биће издата до краја августа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се