Читај ми!

Обреновац, од понедељка до 300 решења дневно

Градски менаџер Београда Горан Весић изјавио је да ће се од понедељка у Обреновцу дневно издавати до 300 решења за исплату материјалне помоћи после поплава, како би до краја августа била подељена свим грађанима.

Весић је посетио 21 правника које је град Београд послао у Обреновац како би се убрзала процедура, истакавши да је пре два дана издат највећи број решења - 146, за 150 грађана, преноси Танјуг.

Према његовим речима, до сад је издато 760 решења. Максимално ћемо убрзати овај процес од понедељка, послаћемо још 10 правника и још 15 техничких лица, тако да ће у Обреновцу на издавању решења радити више од 60 људи", рекао је Весић.

Позвао је донаторе да помогну поклањањм десет компјутера и штампача, колико је још потребно овој општини како би завршила сав посао, јер би град морао да спроведе процедуру јавних набавки и то би потрајало.

Весић је захвалио свима који раде и суботом и недељом, истакавши да ће се пронаћи начин да они буду награђени.

Подсетио је да је град Београд пребацио 80 милиона динара за очување комуналног система у Обреновцу, наводећи да та предузећа у мају и јуну нису наплаћивала своје услуге.

Весић је напоменуо да је Секретаријат за дечју и социјалну заштиту нашао донаторе за обнову вртића, а ради се на томе да се пронађу донатори за реконструкцију школа, како би се живот у Обреновцу што пре нормализовао.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио је градској управи Београда на помоћи, истакавши да ће због тога моћи да се издаје дупло већи број решења него раније.

Чучковић је истакао да ће се сви људи у Обреновцу који су били угрожени попавама до зиме вратити у своје домове.

Упитан колико је грађана до сад добило новац, Чучковић није могао да прецизира јер нема информацију, али је рекао да је за три домаћинства новац пребачен на погрешне рачуне, што је доказ да се већ кренуло са исплатом.

Весић је, говорећи о санирању насипа, рекао да су Београдводе већ урадиле пројекте, а потребно је десет милиона евра.

Како је рекао, та средства су обезбеђена, као и средства за санацију клизишта, у износу од 1,2 милиона евра. Он је изразио очекивање да ће се ускоро кренути са санацијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво