Ускоро национална комисија за УНЕСКО?

Некадашњи амбасадор у Турској и Ватикану Дарко Танасковић, који је предложен за амбасадора Србије при УНЕСКО-у, најавио је да ће у договору са министром спољних послова и Министарством настојати да обави што боље припреме да се формира национална комисија за УНЕСКО.

Дарко Танасковић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да је формирање националне комисије за УНЕСКО предуслов успешног рада, а не верује да ће на дужност амбасадора моћи да оде пре јесени.

Напоменуо је да је УНЕСКО, колико организација за културу, науку и образовање, исто тако политичка организација.

Указујући да је релативно неповољан међународни положај Србије током последње деценије учинио да будемо у извесном заостатку у неким важним питањима, као што је заштита нашег културног и духовног наслеђа на Косову и Метохији и у неким другим суседним државама, Танасковић је најавио да ће то бити приоритет рада током његовог мандата.

Влада Србије покренула је процес именовања амбасадора, а медији наводе да је међу предлозима које је Влада усвојила и место амбасадора Србије при УНЕСКО-у, за које је предложен Дарко Танасковић, некадашњи амбасадор у Турској и Ватикану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво