Летње чаролије Копаоника

На Копаонику овог лета посета је рекордна. Више хиљада туриста одмара се на овој планини. Одржано је и такмичење у планинском бициклизму, а почело је и Европско првенство у параглајдингу.

Боб на шинама, зип-лајн, тјуб - главне су активности на Копаонику. Копаоничким падинама крстаре и квадрови, планински трицикли и бицикли. За оне којима су ипак дражи мирнији садржаји, ту су отворени и затворени базен и бројне стазе за шетање.

На Копаонику је овог викенда одржано регионално такмичење у планинском бициклизму.

"Око 11 сати сам возио и одмах сео на бицикл и возио два сата. Стигао сам други, иако се нисам надао јер сам био уморан, а нисам баш много ни тренирао у последње време", каже Михајло Свитлица, бициклиста из Лакташа.

Наредних 15 дана на Копаонику ће се одржати Европско првенство у параглајдингу. Организовано је по етапама током којих ће 130 учесника из 27 земаља прелетети велики део Србије.

"У зависности од временских услова летећемо ка Рашки, Новом Пазару, Пештеру, Тутину, а у другом смеру ка Трстенику, Краљеву, Крушевцу. Све у зависности од ветрова", каже Зоран Николић из организације Европског првенства у параглајдингу.

"Предели су лепи, дувају повољни ветрови за параглајдинг, а и хотелски смештај је одличан", каже Лук Арно, параглајдериста из Француске.

На Копаонику су чврсто решени да летовање постане подједнако популарно као и зимовање.

"Ми смо креирали повољне пакете, па тако викенд у 'Гранду' са додатним садржајима кошта 103 евра у динарској противвредности, а седам дана у 'Конацима' са додатним садржајима 115 евра", каже Никола Кутлешић из "Маунтаин ризорта".

За "Скијалишта Србије" паралелно теку и туристичка и грађевинска сезона. На потезима Крчмар и Гвоздац граде се шестоседне жичаре.

"Најфреквентније стазе на Копаонику биће проширене за пет метара са обе стране, тако да ће скијаши моћи да уживају у пространим стазама. Тиме повећавамо и безбедност скијаша, посебно деце и скијаша почетника", истиче Ана Јовановић из "Скијалишта Србије".

Рок за завршетак свих радова је 15. новембар.

Када доживите Копаоник лети са свим узбудљивим садржајима које нуди, схватићете да кад вам неко каже да се лети иде на море а зими на планину – то је тако велики клише.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво