Читај ми!

Весић: Што више инвеститора у Београду

Циљ градске власти је да што више инвеститора дође у Београд, те да због тога треба ефикасно решавати административне, урбанистичке и друге проблеме са којима се срећу када желе да инвестирају, поручио је градски менаџер Горан Весић.

Након састанка са инвеститорима и закупцима у Београду, Весић је рекао да је градској власти сваки инвеститор подједнако важан, и да надлежни са сваким желе да разговарају и помогну им да реше проблеме, преноси Танјуг.

"Сваки случај је за себе, негде су проблеми административни, негде урбанистички, али верујемо да кад постоји добра воља, проблеми могу да се решавају и то је оно што желимо да наметнемо као нову политику у граду", рекао је Весић, наводећи да се већ после данашњег састанка може очекивати да неколико градилишта буде активирано.

Према његовим речима, недопустиво је да пројекат од 200.000 или 300.000 квадрата, који вреди неколико милиона евра, стоји, јер неки секретаријат не може да нађе решење или зато што инвеститор не може да се избори са компликованом администрацијом.

"Не желимо да градња буде компликована, већ да решавамо проблеме и све оно што инвеститоре спречава да инвестирају", напоменуо је Весић, додајући да је циљ градске управе да у престоници има што више кранова.

Нагласио је и да градска власт жели да инвеститори знају на чему су и да, ако неки проблем не може да се реши, то знају да не би губили време, а да уколико може да се реши да се то убрза.

Градски менаџер је напоменуо да су све градске службе потпуно отворене да решавају проблеме инвеститора, како би што пре почели са инвестицијама.

Весић је напоменуо и да је свако од инвеститора ко је изразио жељу или ко се јавио јер има било какав проблем, био примљен од стране градских челника.

Градски архитекта Милутин Фолић рекао је да је многим инвеститорима важно да у најскоријем периоду буде усвојен нови Генерални урбанистички план са пратећим плановима детаљне регулације.

Фолић се нада да ће нови Генерални урбанистички план бити усвојен до краја године, а што ће многим инвеститорима омогућити да остваре циљеве.

На данашњем састанку са представницима компанија које имају некакав однос са градом попут закупа грађевинског земљишта или су добиле локацију на којој могу да граде, учествовале су компаније попут "Меркатора", "Марине Дорћол", "Дека инжењеринга", "Напреда", "Туша", "Свидакса"...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара