Крупањ, солидарност на делу

После скоро два месеца од поплава, у Крупњу се још уклањају земља и блато, праве алтернативни путеви, чисте речна корита, пописују оштећена домаћинства и клизишта. Према првим проценама, штета од непогода је милијарду и по динара.

У насељу Змајевац породица Симеуновић остала је без ичега, па су пре месец дана не чекајући никога кренули да граде нов кров над главом.

"Кућу смо почели да градимо захваљујући једном мештанину Љубовије који нам је дао материјал. Сами не бисмо могли да почемо са обновом куће", истиче Драгица Симеуновић.

У Крупњу се граде две куће, где су се мештани сами организовали.

Мештани кажу да су комшије и добри пријатељи, па се међусобно помажу.

У самом Крупњу и околним селима свуда су и даље видљиви наноси земље после бујица. На сређивању терена има још много посла.

Према речима мештана, поправљени су путеви толико да се може стићи до Крупња, а требало би да се уреде и речна корита.

Штета од поплава и клизишта је око 1,5 милијарди динара, што је готово три пута више од годишњег буџета ове неразвијене општине на северозападу Србије. Уништено је 49 кућа, а још 139 је у зони клизишта.

"Мораће да се гради 40 кућа. Међутим, и геолози још нису завршили свој део посла", каже председник Општине Раде Грујић.

У крупањском крају, где је регистровано 327 померања тла, највише је штете на инфраструктури - од 26 мостова 18 је потпуно онеспособљено, а срушено је и 10 пешачких мостова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара