Читај ми!

Без гужви према граници са Македонијом

На Коридору 10 нема већих гужви и застоја. На деонци од Шимановаца од македонске границе, поштује се ограничење брзине и забране претицања. Начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић каже да је основни задатак полиције током туристичке сезоне да обезбеди несметан и безбедан саобраћај, и да савесне возаче заштити од несавесних.

Да је сезона у току, најбоље се види на граничном прелазу Прешево, којим дневно прође до 15 хиљада путника. Током дана више је страних држављана, а ноћ и ране јутарње сате користе туристи из Србије.

Возачи кажу да нема гужви и да се чека око15 минута.

Када на путу ка граници дође до гужве или застоја, саобраћајна полиција обавештава гранични прелаз, где ће тада приступати селективној контроли, како туристи не би чекали дуже од пола сата.

Помоћник командира полиције на Граничном прелазу Прешево, Саша Ивковић напомиње да полицијски службеници неће све путне исправе стављати на читач, већ ће на основу профилисања одређивати које ће пасоше проверавати.

И на наплатним рампама су спремни за возаче у транзиту.

"Сви канали су у функцији 24 часа дневно без минута паузе, са могућношћу отварања два додатна канала на наплатној рампи Наис"‚ наводи шеф службе наплате на деоници Јагодина- Лесковац, Драган Милић.

Патрола Управе саобраћајне полиције на Коридору 10 није затекла веће гужве. Контролисала је брзину, претицање и управљање возилом под дејством алкохола.

"На пет, шест места постоји контрола, саобраћајна полиција контролише брзину кретања, нема екстремних прекорачења брзине, у граници су разумног", каже начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић.

Због изградње Коридора 10, на деоници од Ниша до Прешева поред физички одвојених дуплих трака постоје и обилазнице. Ту саобраћај успоравају пољопривредна возила, па је неопходно да се вожња прилагоди условима пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара