Читај ми!

Додељене Видовданске награде Крушевца

Министру одбране Братиславу Гашићу на свечаној седници Скупштине Града Крушевца уручена Видовданска награда - највеће признање Града. Једно од Видовданских признања добило је и дописништво РТС-а у Крушевцу, које обележава четврт века од оснивања.

Братислав Гашић је награду добио због тога што је обављањем функције градоначелника дао велики допринос развоју града, изградњи инфраструктуре, враћању поверења грађана у органе локалне самоуправе и јачању веза Града са институцијама државе, па је на тај начин, како се наводи у образложењу одлуке, у Крушевцу створен повољнији амбијент за живот, преноси Танјуг.

Гашић је поручио да је то награда његовог тима који је у претходне две године водио Град.

"За то време Крушевац је постао град у коме вреди живети и у коме се вреди борити и стварати породицу", рекао је министар.

Истовремено, док је трајала седница Скупштине Града радници "Четрнаестог октобра", незадовољни ситуацијом у предузећу, протестовали су пред тим здањем.

Они су тражили разговоре са представницима надлежних министарстава, јер нису примили заостале плате, али и због добијања кредитне подршке за предузеће и спровођења социјалног програма.

Гашић је, примајући награду, прокоментарисао тај протест, рекавши да се понавља стара слика коју су Срби у историји "милион пута гледали", а то је да никада не знамо да се ујединимо.

"Нама и хиљаду пута неко помогне и ако то не учини хиљаду први пут тај човек је најгори на свету. Управо то видимо испред врата овог здања", рекао је Гашић, додајући да је Град Крушевац у претходне две године много помагао тим радницима.

Он се због тога извинио гостима из иностранства, а првенствено амбасадору Белорусије Владимиру Чушеву који, како је рекао Гашић, зна да се интензивно преговара о продаји "Четрнаестог октобра".

Према његовим речима, на овај начин инвеститори се неће привући, јер Србија мора да научи да ради.

Гашић је поручио члановима руководства Града да заврше оно што је он започео на месту градоначелника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара