Читај ми!

Гашић: Без привилегованих при додели војних станова

У јулу ће бити додељено 90 станова широм Србије, рекао министар одбране Братислав Гашић и истакао да неће бити привилегованих у акцији стамбеног збрињавања припадника Војске Србије.

'Војска Србије је приликом формирања нове владе, као један од примерних задатака, поставила доделу станова за све припаднике војске који на то дуги низ година чекају'', рекао је Гашић додајући да у бившој касарни ''Степа Степановић'' постоји 670 станова који се завршавају, преноси Танјуг.

Приликом посете двојици припадника војске који су недавно добили станове у крушевачком насељу ''Владо Јурић'', министар је истакао да у овом тренутку има више од 20.000 захтева ''који стоје по деценију и више'' указујући да неће моћи сви да буду збринути.

Министар је објаснио да многе локалне самоуправе од 2000. године до данас нису испуниле своје обавезе према Војсци Србије и нису доделиле адекватан број квадрата онако како је то са њима договорено у размени имовине.

''Зато смо у великој акцији да што пре то добијемо и да можемо нашим припадницима да их поделимо'', нагласио је Гашић.

Тиме ће, како је навео, бити остварена значајна уштеда, јер се многим припадницима ВС плаћа такозвани одвојени живот.

Гашић је посебно истакао да је Војска Србије уређени систем, да ће доделу тих станова спроводити комисија, те да неће бити привилегованих и оних који ће преко реда добити станове, већ они који буду имали највећи број поена.

Министар одбране је најавио и ревизију мастер плана и додао да ће се урадити процена комплетне имовине.

Према његовим речима, приликом реорганизације ВС у периоду од 2000. до 2006. године један број објеката војске, као и материјалних средстава, стављен ван употребе због смањења припадника војске у том периоду.

''Ти објекти су дати на продају. Пореска управа је направила процене њихове вредности и многи од њих су у том тренутку били потцењени, а неки прецењени'', рекао је Гашић најављујући ревизију тог мастер плана.

Гашић је посетио Славишу Јовановића који је на стан чекао 19 година и Славка Јанићијевића војног службеника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара