Читај ми!

Адвокатска комора Србије позива адвокате да раде

Адвокатска комора Србије препоручила је адвокатима у Србији да од понедељка, 30. јуна, прекину протест и почну да раде, јер преговори са надлежнима око висине пореза трају.

Aдвокатска комора Србије је у саопштењу осудила је Адвокатску комору Београда која је најавила наставак обуставе рада, преноси Бета.

"Адвокатска комора Београда је објавила да наставља протест што је у супротности са одлукама Адвокатске коморе Србије и штети интересима професије и грађана Србије", наводи се у саопштењу.

Адвокати су у среду, 25. јуна, започели тродневну обуставу рада због одлуке Министарства финансија да им повећа порез.

Министри правде Никола Селаковић и финансија Лазар Крстић, како је најављено, разговараће у среду, 2. јула, са представницима адвокатуре о превазилажењу проблема који су довели до обуставе рада адвоката.

Адвокате су на састанку представљали председници Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић, Адвокатске коморе Београда Слободан Шошкић, Адвокатске коморе Војводине Срђан Сикимић, као и представници Адвокатске коморе Пожаревца.

Током штрајка адвоката није било суђења, а једини изузетак били су предмети у којима је рок за изјављивање правног лека истицао у току трајања обуставе рада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије