Читај ми!

"Зелени паук" на зеленим површинама Београда

Непрописно паркиране аутомобиле са зелених површина у Београду носиће "Зелени паук". Градски менаџер Горан Весић је поручио да та активност, не само што представља увођење комуналног реда, већ показује и свест према очувању зелених површина.

Три дизалице ће свакодневно односити возила која су остављена на шеталиштима или угрожавају безбедност пешака у парковима, најмлађих на игралиштима, у околини школа или вртића, јавља Танјуг.

Весић је рекао да ће посао "Зеленог паука" бити да решава питање непрописног паркирања на зеленим површинама, на игралиштима и тамо где оно "највише иритира грађане" пошто је такво паркирање "бахато".

"Морамо да водимо рачуна о свом граду. За дизање ових возила налог даје комунални инспектор, а убудуће ћемо више водити рачуна да заштитимо зелене површине", подвукао је градски менаџер у Топчидерском парку где је "Зелени паук" однео прва непрописно паркирана возила.

Весић је најавио могућност да у наредном периоду буду повећане казне за паркирање на зеленим површинама, јер, како је додао, оне не треба да буду идентичне са онима за непрописно паркирање у граду, као што је сада случај.

Током овог викенда, додао је Весић, одношење аутомобила са зелених површина се неће наплаћивати, осим комуналних такси, а од понедељка ће бити наплаћивано.

"Возачи морају да разумеју да је забрањено паркирати на зеленој површини, јер то није само кршење прописа, већ и злочин према екологији и животној средини, коју морамо да чувамо", нагласио је Весић.

В. д. директора "Паркинг сервиса" Андрија Чупковић рекао је да се том предузећу свакодневно обраћа велики број грађана са притужбама да се несавесни возачи паркирају по парковима.

"Ми ћемо томе стати на пут, као што смо стали на пут и бахатим возачима са страним таблицама. Нећемо бити само по парковима, већ и у близини школа, болница...", навео је Чупковић.

У сарадњи са комуналном инспекцијом, грађанима је омогућено да непрописно паркиране аутомобиле са зелених површина пријаве на број "Паркинг сервиса" 011/30-35-400 и на бесплатан број Беоком сервиса 0800/110-011.

На позив грађана комунална инспекција ће, када уочи непрописно паркирано возило, издати решење и власнику возила наложити да га уклони у року од три минута.

Уколико и даље остане паркирано не зеленој површини, инспектор издаје налог за уклањање возила по коме "Зелени паук" преноси возило до најближег плаца ЈКП "Паркинг сервис", одакле га власници могу преузети пошто плате трошкове преноса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије