Читај ми!

Из Канаде стиже 200 тона помоћи

Хуманитарна организација "28. јун" са седиштем у Канади, послала је данас првих 30 тона помоћи за угрожене у поплавама у Србији и Републици Српској. Вредност пошиљке је 1,5 милиона долара.

Помоћ се састоји у храни за бебе, пеленама и средствима за хигијену, и представља први део пакета од укупних 200 тона помоћи који ће се послати за угрожене, преноси Бета.

Како је саопштено из те организације, најхитнија помоћ превезена је авионом, док ће мање хитне потрепштине стићи бродом за око четири недеље.

У овој хуманитарној акцији укључене су донације фирми "Gatorade", "Target", "Huggies", "Shoppers Drug Mart", "Rexall" i "Loblaws".

"У оваквим временима нажалост мали број људи може да издвоји из свог буџета новац који би донирао, али увек се могу приуштити материјалне донације или пружити неопходне услуге", рекао је председник организације "28 јун" Филип Филипи и нагласио да ће у наредном периоду посветити сакупљању новачних донација.

Помоћ ће примити Црвени крст и Министарство здравља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије