Читај ми!

Уговор о изградњи првих кућа у Обреновцу

У Обреновцу је потписан уговор о изградњи десет кућа за људе који су у поплавама изгубили своје домове. План је да се изградња заврши до 28. августа. Премијер Александар Вучић је тим поводом најавио да ће у наредних 15 дана у свим местима почети изградња кућа.

Уговор су потписали председница Управног одбора "Блиц фондације" Тијана Бајовић, градоначелник Београда Синиша Мали и директор владине Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја Марко Благојевић, преноси Танјуг.

Тиме је означен почетак радова на изградњи стамбених објеката за грађане који су у поплавама остали без кућа.

"Сваки човек који је остао без куће, добиће кућу", поручио је Вучић.

Премијер Вучић је захвалио "Блиц фондацији" и ТВ Прва који су спровели ту акцију, али и свима који су желели да покажу и помогну народу настрадалом у поплавама.

Како је рекао, држава ће финансирати изградњу свих срушених кућа, конкретно у Обреновцу 14 кућа, а вероватно још 50 финансираће пријатељи из Уједињених Арапских Емирата. Вучић је рекао и да ће за 10 дана бити завршене све процедуре па ће грађани почети да добијају новац за оштећене куће.

Премијер Србије је навео да су те процедуре биле неопходне како би се избегло оно што се дешавало у Краљеву и Ваљеву где је, како је нагласио, украдено више него што је донирано.

Према његовим речима, тражиће се донатори који би могли да обезбеде технику, телевизоре и друге апарате.

"Није лако вратити се у пређашње стање, али сам уверен да ће Обреновчани, али и сви други, бити задовољни ангажманом државе, али и враћањем живота у своје градове", рекао је Вучић.

Како је прецизирао, сакупљено је 29 милиона евра помоћи у ускоро ће бити одржана и донаторска конференција.

Вучић је рекао да се ради о 600 до 800 уништених кућа, тако да ће се изградити и тај број потпуно нових стамбених јединица и додао да ће се тај посао завршити до октобра како би грађани зиму дочекали са кровом над главом.

Тијана Бајовић из "Блиц фондације" поручила је да је Блиц покренуо акцију како би се обновили домови, деца била срећнија и имала срећније детињство.

Бајовићева је навела да је Блиц сваки динар од продатог издања одвајао за збрињавање деце и да је заједно са ТВ Прва сакупљен 21 милион динара помоћи, а да је укупно у свим донацијама скупио 650.000 евра којим је збринуто више 300 деце широм Србије.

Тијана Бајовић је захвалила премијеру и Влади на сарадњи и навела да је то пример и позив свима да останемо заједно и помогнемо да се збрину сви настрадали у поплавама. 

Град Београд је уступио земљиште, а уз помоћ владине Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја и надлежних институција обезбедиће се неопходне дозволе и инфраструктурни прикључци.

Тако ће најугроженије, вишечлане породице које су у поплавама изгубиле домове поново добити кров над главом, најављено је раније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара