Читај ми!

Ђурић са званичником САД о избеглицама

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић разговарао је са Сајмоном Хеншоуом, главним замеником помоћника државног секретара за питања популације, избеглица и миграција САД. Тема састанка били су проблеми избеглица и интерно расељених лица у Србији.

Ђурић је у том разговору нагласио да је Влада Србије дала висок приоритет питањима која се односе на интерно расељена лица са Косова и Метохије и на избеглице које су потражиле уточиште у Републици Србији, саопштила је Канцеларија, преноси Бета.

Као најважније разлоге који имају великог утицаја на реализацију повратка расељених лица, поменуо је нерешена имовинска питања и безбедност.

Ђурић је додао да текући политички процес има за циљ побољшање услова који ће довести до унапређења услова живота свих људи на Косову и Метохији и тиме олакшати повратак онима који желе да се врате из расељења.

Хеншоу је, како се наводи у саопштењу, рекао да амерички Биро за популацију, избеглице и миграције у региону већ реализује два засебна програма.

Како је прецизирао, први је пружање помоћи за решавање правних питања потенцијалних повратника, а други је помоћ онима који се определе да остану у месту расељења, да се интегришу у локалну заједницу и да се даље у животу ослоне на сопствене снаге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара