Читај ми!

Помоћ угроженим хранитељским породицама

Двадесет четири угрожене хранитељске породице, које су биле принуђене да током поплава напусте своје домове, добиле су материјалну помоћ. Ми на овај начин помажемо да се деца са породицама не раздвајају и да буду срећна, каже министар за социјални рад Александар Вулин.

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин уручио је помоћ у Центру за породични смештај и усвајање "Београд".

Помоћ су са Вулином уручили и представници компаније "Дејл Карнеги трејнинг" и Војвођанске банке чији су запослени сакупљањем средстава у висини од милион динара обезбедили набавку око 60 уређаја беле технике - фрижидера, веш-машина и шпорета.

Према подацима Центра за породични смештај, који је надлежан за смештај деце у хранитељске породице на територији Обреновца, Шапца, Лознице, Ваљева, у тешкој ситуацији нашло се више од 60 породица из ових градова, међу којима се налази 100 деце укључујући и бебе.

Вулин је рекао да је политика тог министарства да се деца што краће задрже у институцији.

"Наши пријатељи су нам помогли да бар мало санирамо последице од поплава", рекао је Вулин, напоменувши да помоћ није обезбеђена средствима из буџета.

"Када смо после поплава одвели децу на Копаоник, прво што су ме питали 'хоћемо ли се поново раздвајати' - ми на овај начин помажемо да се деца са породицама не раздвајају и да буду срећна", рекао је Вулин.

Компанија "Дејл Карнеги трејнинг" већ 17 месеци под покровитељство Скупштине Србије и Војвођанске банке спроводи пројекат "Генерација будућности" која управо помаже младима без родитељског старања.

Више од 250 младих успешно је прошло кроз пет циклуса тренинга, а пројекат се од самог почетка спроводи у 17 градова широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара