Читај ми!

Чачани протестовали испред Скупштине града

Зграда Скупштине Чачка, у којој треба да се одржи седница, јутрос је више од једног сата била опкољена бројним незадовољним грађанима.

Најпре су се у протестној вожњи испред улаза у зграду Градске управе са око 100 возила зауставили таксити из 15 удружења, незадовољни радом локалне администрације, преноси Танјуг.

Представник такси удружења "Ча-такси" Милош Радуловић каже да годину и по дана Скупштина града не може да донесе економску цену како би могли да обезбеде егзистенцију себи и породицама.

"Са стартном ценом од 35 до 40 динара не може да се преживи. Пре три месеца смо добили обећање од градских челника да ће се повећати цена такси услуга на 50 динара, међутим, тај предлог није ни ушао у скупштинску процедуру", рекао је Радуловић.

Истовремено, око 100 радника предузећа "Папирпак", којима су у понедељак уручени откази, захтевало је да присуствује заседању локалног парламента.

Протестовали су и представници пет месних заједница, који су највише били погођени градом током јучерашњег невремена. Са њима су били и противградни стрелци, јер сматрају да раде "на црно" и без икаквих решења, а немају ни довољно ракета за рад.

"Немамо пројектиле, нити потписане било какве уговоре са Градом, а сезону су скратили на четири месеца да би држава уштедела. Питам се шта ће бити уколико неисправна ракета падне неексплодирана и повреди некога, као што се јуче десило у Крагујевцу", јада се један од противградних стрелаца.

Према речима председника Скупштине Чачка Вељка Неговановића, данас ће стићи ургентно 110 ракета из прибојске фирме "Полиестер".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се