Читај ми!

Весић: Буџет реалан и штедљив

Менаџер града Београда Горан Весић оцењује да је буџет који је усвојила Скупстина Београда реалан и штедљив и ограничен затеченом финансијском ситуацијом, односно дугом од 1,1 милијарду евра.

Весић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, прецизирао да је у буџету 14,7 милијарди динара обавеза из прошле године, од чега је, примера ради, 235 милиона динара за труднице, 50 милиона динара за породиље, 255 милиона динара за пензионере и да се те обавезе исплаћују.

Менаџер града Београда је подсетио да је 20 милијарди динара предвиђено за капиталне инвестиције, да су планиране и субвенције за саобраћај и нагласио да ниједног часа неће било коме бити обећано оно што није могуће дати.

Весић је указао на добитке у пословању ове године предузећа као што су "Паркинг сервис", "Водовод" и "Велетржнице", што говори о домаћинском пословању.

"Оно што смо планирали буџетом ћемо покрити", најавио је Весић и додао да су "сва социјална давања, на која грађани имају права по закону, су остала".

Весић је рекао да је проблем Београда био што у претходном периоду нису били усвајани планови, тако да и уколико је неко желео да инвестира новац, није имао где да га инвестира и да у главном граду мора да се гради.

Подсетио је да је у току чишћење Обреновца после поплаве и да је војска ту највише ангажована, да се вода повукла и да је сада потребно реновирање кућа, да се надлежни органи тиме баве и да ће главни град учинити све што је у његовој надлежности да се то уради.

Весић је најавио расписивање тендера за депонију у Винчи почетком следеће године. Вредност тендера између 200 и 300 милиона евра, а биће изграђена и фабрика за рециклажу и производњу струје.

Весић је рекао да главни град убрзано ради на стварању услова за реализацију пројекта "Београд на води" и за петак најавио отварање реновираног здања Београдске задруге, истичући да је реч о једној о најлепших зграда и да се обнавља стари Београд.

Градски менаџер је додао да се нада да ће почетком следеће године, што се тиче главног града, бити испуњени сви услове да почну да се граде први објекти из пројекта "Београд на води".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се