Читај ми!

Признање ПКБ-а Фондацији "Драгица Николић"

Привредна комора Београда доделила је Фондацији "Драгица Николић" посебну Плакету за хуманитарни рад за општу добробит и велики допринос у прикупљању и расподели донација за обнову поплављених подручја у Србији. Награде ПКБ уручене су и многим предузећима и појединцима.

Награду председнику Фондације, Драгици Николић, уручио је председник ПКБ Милан Јанковић, преноси Танјуг.

Драгица Николић је, захваљујући на награди истакла да доброчинство и задужбинарство треба да се подразумева у Србији, и изразила уверење да ће то поново постати устаљена пракса, да они који имају мало више помогну безименим људима који су изгубили много.

Супруга председника Србије је истакла да Фондација не би успела у свом раду да није била окружена људима и компанијама из земље и иностранстранства.

Награда "Пословни човек године" додељена је генералном директору "Денјуб фудс групе" Слободану Петровићу, Награду за животно дело добио је професор Економског факултета у Београду др Слободан Унковић, а додељено је и девет награда "Београдски победник".

На свечаној додели годишње награде ПКС "Београдски победник" за остварене резултате у привређивању у 2013, признање су добили банка Поштанска штедионица, ЈКП Београдски водовод и канализација, "Месер техногас", ДХЛ интернешенел Београд и кинеска компанија "Чајна роуд енд бриџ корпорејшнс" за изградњу моста Борча - Земун.

На традиционалној свечаности која се одржава већ три деценије, награду "Београдски победник" понеле су компаније "Центро штампа холдинг", "Кошутица Сурчин", "Фуди ресторани" и "Аман".

Председник ПКБ Милан Јанковић, у пригодном обраћању, рекао је да су привредници и привреда као вода, зато што им не могу ништа ни препреке, ни бране, ни обале.

"ПКБ постоји већ 62 године и очувала се захваљујући унутрашњој повезаности налик на карике у ланцу, и све то време градска комора је увек радила онолико колико је могла", навео је Јанковић.

Јанковић је захвалио члановима градске коморе који су помагали да се ублаже последице недавних поплава у Србији.

Градски менаџер Горан Весић је истакао да све фирме у Београду треба сматрати херојима, с обзиром на услове у којима привређују, напомињући да је Скупштина града међу првим одлукама које је донела у новом сазиву је да успостави сарадњу са Привредном комором Београда.

Уручујући награду Београдском водоводу и канализацији, Весић је истакао да је то јавно комунално предузеће у прва три месеца ове године остварило 10 пута већи приход него у целој прошлој години. "Учинићемо све да Београд учинимо бољим и сигурнијим местом за пословање, поручио је Весић.

Годишњу награду ПКБ "Плакета" додељена је телевизији Скај плус, Јапану као донаторској земљи и аутору серијала и књиге "Београд вечити град" Александру Диклићу.

Свечаности у земунском "Медленијануму", поред многобројних званица, присуствовали су и принц Александар Карађорђевић са супругом Маријом, заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, чланови дипломатског кора, привредници и познати уметници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара