Читај ми!

Нема података о докторату Тончева

У евиденцији сагласности о одобравању тема докторских дисертација на Универзитету у Нишу посланик СПС-а Новица Тончев није регистрован, каже ректор тог универзитета Драган Антић. Тончев тврди да је са факултета добио уверење о положеним испитима.

Тончев није регистрован ни у евиденцији промовисаних доктора наука на Универзитету у Нишу, рекао је Антић у одговору на захтев за приступ информацијама од јавног значаја у коме се тражила "провера података да ли је Новица Тончев на Универзитету у Нишу стекао звање доктора грађевинских наука", јавља Танјуг.

Антић није желео да открије ко је поднео захтев за проверу података који се тичу доктората Тончева.

Захтев је поднет 19. маја 2014. године, а одговор је дат с датумом од 2. јуна ове године.

Интересовање за докторску дисертацију Тончева јавило се пошто се представио као доктор наука приликом представљања народних посланика у Скупштини Србије.

У одговору на захтев наводи се да "у евиденцији датих сагласности на одлуке о усвајању извештаја о урађеним докторским дисертацијама на Универзитету у Нишу Новица Тончев није регистрован", као и да "у евиденцији промовисаних доктора наука на Универзитету у Нишу Новица Тончев није регистрован."

У одговору се подсећа да Универзитет у Нишу као самостална високошколска установа по Закону о високом образовању даје сагласност на одлуке факултета о прихватању тема докторских дисертација, сагласност на одлуке факултета о прихватању извештаја о урађеним докторским дисертацијама и промовише докторе наука.

Антић је Танјугу рекао да изузев захтева за проверу података за Тончева, других захтева скоро није било.

Тончев је, како се наводи у његовој биографији, завршио Грађевински факултет у Нишу, Одсек високоградње, 1989. године. Био је председник општине Сурдулица, а тренутно је народни посланик Социјалистичке партије Србије у Народној скупштини.

Тончев: Имам уверење са факултета

Поводом изјаве ректора нишког Универзитета, Тончев је саопштио да је докторске студије уписао 2009. године и завршио их 2013. године.

Тончев у саопштењу наводи да је Грађевински факултет завршио на државном универзитету, где је дипломирао 30. јуна 1992. године.

Докторске студије трају три године и садрже 11 испита, подсећа Тончев у саопштењу.

"У складу са Правилником о докторским студијама на Грађевинско-архитектонском факултету у Нишу положио сам све испите предвиђене наставним планом и програмом. Поседујем издато Уверење број 29/02, издато 20. фебруара 2014. године, које је издао Универзитет у Нишу, Грађевинско-архитектонски факултет", наводи Тончев у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво