Читај ми!

Олујно невреме погодило централну и јужну Србију

Краткотрајно, али снажно олујно невреме погодило је послеподне Чачак, Краљево и околину Косјерића. Невреме погодило и Ниш и Пирот.

Изненадно невреме у Чачку трајало је више од двадесет минута, што је проузроковало застој у саобраћају. Олујни ветар носио је све пред собом.

Нанета је штета усевима и пољопривредним културама на подручју десетак чачанских села. Град величине ораха падао је нарочито на подручју Милићеваца, Пријевора и Миоковца.

Центар Краљева је око 15 часова погодило снажно невреме. Ветар праћен кишом и градом за петнаестак минута, колико је невреме трајало, ломио је гране и носио летње баште. У одељењу за ванредне ситуације кажу да нико од грађана није повређен.

На потезу од Краљева ка Чачку у неколико села падао је град величине ораха, ломећи воће и усеве.

Најгора ситуација је у Тубићима код Косјерића, где је падао град величине тениске лоптице. Штета је огромна.

На путу од Пожеге ка Косјерићу уништени су пшеница и воћњаци, а страдали су и аутомобили.

И Ниш и околину је око 16 часова захватило невреме са јаким пљуском и ветром са ударима до 14 метара у секунди. Температура се са 32 спустила на 17 степени, а пало је 18 литара кише по метру квадратном.

У градском штабу за ванредне ситуације потврђено је да се дејствовало из девет противградних станица на подручју Ниша, одакле је испаљено више од 30 противградних ракета.

На подручју Нишавског округа испаљено је укупно око 200 ракета, кажу у Управи за ванредне ситуације. Истичу да је то умногоме ублажило град који је пао готово у свим деловима округа.

Невреме у Нишу однело је и метални кров са једног магацина у близини Отвореног тржног центра. Срећом, повређених није било.

Незапамћено невреме је данас поподне захватило и Пирот, где је само за сат и по времена пало 16 литара кише по метру квадратном.

Јака киша праћена је градом и олујним ветром, који је дувао брзином од 31 метра у секунди. Ветар је чупао дрвеће, ломио стакла на прозорима, а има и оштећених кровова на кућама и стамбеним зградама.

Штету од невремена претрпели су и власници појединих приземних кућа које се налазе око зграда са којих су падали делови лимених кровова.

У једном тренутку већи део Пирота био је без струје, али је квар брзо отклоњен. Јачих падавина било је и у Белој Паланци и Бабушници.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво