Читај ми!

Девојчица оболела од туберкулозе у Власотинцу

Ученица првог разреда Гимназије "Стеван Јаковљевић" у Власотинцу оболела је од туберкулозе, због чега је цео разред с наставницима морао на прегледе у Лесковац где је утврђено да нема новооболелих.

Ово је други случај туберкулозе у школама у лесковачком крају у последњих неколико дана.

Прегледано је 27 ученика, 15 професора, други запослени као и породица девојчице и новооболели нису откривени.

"У Антитуберкулозном диспанзеру обављен је комплетан клинички и рендген преглед и утврђено је да нема других оболелих ученика", рекла је Бети начелница Центра за епидемиологију Завода за јавно здравље Јадранка Красић.

Пре два дана обелодањено је, наиме, да је од туберкулозе оболела професорка Медицинске школе због чега је близу 200 ученика другог разреда морало да прође кроз прегледе.

"Ни код једног од тих ученика нема ни сумње на присутсво туберкулозе", каже Красићева и додаје да нема потребе за додатним Левенштајн тестом.

Ученици из Власотинца сусрели су се у диспензеру с другарима из Медицинске школе, а запослени у тој здравственој установи кажу да одавно не памте такве колективне школске прегледе.

На Одељењу за плућне и болести туберкулозе Опште болнице у Лесковцу, од туберкулозе се лечи 17 пацијената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво