Читај ми!

Ужички матурант први на Олимпијади из руског

Матурант Ужичке гимназије Никола Јанковић освојио је прво место на 13. Међународној олимпијади из руског језика, која је одржана у Москви.

За Николу је, како сам каже, сам одлазак у Москву био испуњење дугогодишње жеље.

"Волим Русију, њен народ, културу. Језик сам почео да учим пре четри године у школи, а од пре две и интензивно кући преко Интернета. Ја чак и белешке на часовима из других предмета пишем на руском. Прво место је резултат те љубави и рада", прича Јанковић за Танјуг.

Овај заљубљеник у Русију успео је да оствари и највећи успех, који је један ужички средњошколац постигао на такмичењима тог ранга.

"Међународна олимпијада се одржава сваке четврте године и окупља победнике националних такмичења из целог света. Ове године је учествовало преко 200 такмичара из 29 држава. Био сам срећан што сам у друштву најбољих, а посебно што сам показао успехом на такмичењу да ту заиста и припадам", каже Јанковић.

Никола Јанковић, који је матурант Ужичке гимназије, ипак се определио да студира на Електротехничком факултету у Београду.

Руски језик ће му, каже, остати хоби у слободно време.

"Није важно чиме се човек бави. Важно је да то воли и да у то уложи доста труда и рада. То је једини пут ка успеху", поручује Никола Јанковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво