Читај ми!

Краљево, професорка штрајкује глађу

Радојка Микшин, професорка информатике у Шумарској школи у Краљеву, ноћ је провела закључана у свом кабинету информатике, а од јутрос је отпочела и штрајк глађу, због решења о престанку радног односа.

Радојка Микшин је јуче поподне, како каже директор Шумарске школе Зоран Николић, прво затворила правницу те школе у кабинет, када је она покушала да јој уручи решење на основу пресуде Апелационог Суда у Крагујевцу.

"Колегиницу је пустила напоље тек после сат времена, односно када је дошла патрола интервентне полиције. Одвели смо је у болницу где јој је указана помоћ, а професорка Микшин је остала у кабинету", рекао је Николић за РТС.

Начелник школске управе у Краљеву Жарко Милосављевић подсећа да је Радојка Микшин још 2008. године добила решење о отказу, након инспекцијског увида у њену документацију.

Том приликом утврђено је да нема адекватну школску спрему за посао наставника информатике.

"Инспекцијска контрола је извршена након пријаве родитеља за неадекватно оцењивање ученика", истакао је Милосављевић у изјави за РТС.

Радојка Микшин је после неколико жалби поновно враћена на посао, а ових дана је Апелациони суд у Крагујевцу донео коначну одлуку о престанку њеног радног односа.

Она је, како је објаснио Милосављевић, примљена пре десетак година као лице које је "нестручно заступало наставу информатике". Тај уговор је неколико година прoдужаван, ни у једном тренутку Родојка Микшин није ступила у стални радни однос.

Просветни саветник дао је школи налог да наставу информатике предаје особа која може "стручно да заступа наставу", а то је практично значило да Радојка Микшин мора да се преквалификује или да јој престане радни однос.

Према речима начелника школске управе у Краљеву, Радојки Микшин, која је дипломирала на смеру за маркетинг на Економском факултету, понуђено је радно место у библиотеци, али је то одбила.

На њен позив, Милосављевић ће данас разговарати са њом, али каже да нема шта ново да јој понуди.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво