Читај ми!

Синдикат: Неприхватљива оцена Лончара

Изјава министра здравља Златибора Лончара да се у здравству не ради довољно је неприхватљива, нетачна и увредљива, оценио је Синдикат лекара и фармацеута Србије (СЛФС).

У Отвореном писму министру здравља Србије, које је прослеђено медијима, синдикат је навео да пуне чекаонице и предуге листе чекања "нису знак да се не ради и да је све корупција и намештање, већ да у оваквој организацији рада није могуће постићи више", преноси Танјуг.

Министар Лончар изјавио је синоћ за РТС да се у здравству "апсолутно не ради довољно и нису искоришћени довољно капацитети и није добра организација, може да се ради и у другој смени", додајући да је садашње стање извор корупције и да постоји озбиљна сумња да се то и ради.

Истичући да "запослени у здравству Србије раде свој посао одговорно и преко граница својих могућности, за плате које су међу најнижим у Европи", синдикат је поставио питање "да ли се ради довољно и добро у Министарству здравља, у РФЗО, на местима где се креира здравствена политика и где се организује служба".

"Лекари су преоптерећени огромним бројем пацијената, огромном и све већом администрацијом", навео је СЛФС, уз оцену да нема довољно лекара, сестара и опреме.

"Како мислите да повећате обим посла, а слажем се да треба, са истим бројем запослених? Како мислите да запослите нове лекаре, а забранили сте нова запошљавања? Одакле да платите нове запослене кад тврдите да нема довољно новца, па нам још и смањујете плате?", нека су од питања у писму министру, које је потписао председник СЛФС Драган Цветић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво