Читај ми!

Гашић: Војска је опремљена

Министар одбране Братислав Гашић рекао је да су здруженом вежбом "Плави одговор 2014" и оним што је на њој приказано демантовани сви они који кажу да војска није материјално и технички опремљена.

Гашић је новинарима рекао да је вежба била перфектно изведена и да је приказан висок степен оперативних и функционалних способности Војске Србије, преноси Taнјуг.

"Велико ми је задовољство да припадници ВС приказују висок степен обучености. Честитам им на овако перфектно изведеној вежби. Велику захвалност дугујемо и команданту Речне флотиле (пуковик Андрија Андрић), који је протекле две године знатно уложио и себе и људске ресурсе да би Речна флотила излгедала овако", рекао је Гашић.

Министар одбране је поручио да ће бити настављена модернизација Речне флотиле, али и српског војног ваздухопловства.

Вежбу су, осим министра одбране, са палубе брода посебне намене "Козара", пратили начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима Колегијума, команданти бригада, као и представници локалне самоуправе.

Тактичком вежбом "Плави одговор 2014" командовао је заменик команданта Речне флотиле пуковник Драган Бојић.

У "Плавом одговору 2014", који ће после подне бити завршен дефилеом пловних састава на Тиси, учествовало је око 500 војника, 14 бродова, четири авиона, скеле, реморкери, као и транспортна и теренска возила.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво