Читај ми!

Центар Обреновца рашчишћен

Чишћење Обреновца траје готово три недеље, али је у граду и даље много тога што треба однети са улица, а у току је и дезинфекција терена. У колективном центру у Обреновцу је смештено 400 људи.

Председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић каже да је из центра града однето кабасто смеће и да се, са смањеним бројем машина, али у три смене, креће ка ободима града и мањим улицама.

Говорећи за Дневник РТС-а, Чучковић је истакао да почиње пресејавање свих потопљених ораница, што је, прецизира, више од 1000 хектара.

"Следећи корак је спремање спискова за рогату стоку која је угинула током поплава", додао је Чучковић.

Када је реч о изградњи канализације, председник општине Обреновац каже да су грађевинске машине дошле до колектора, који треба да у деловима изнесу из града, да би се потом инсталирао нови, како би канализација била у пуном кпацитету.

"Град Београд је обезбедио три нова комплета шахти и они ће бити замењени како бисмо и безбедност и проток канализације подигли на виши ниво", навео је Чучковић, који је од данас званично командант Кризног штаба.

Према његовим речима, готово да нема већег насеља у Обреновцу где нема струје, а расвета у већини улица ради, осим на "ваљевским путевима".

Чучковић је навео да се продавнице полако отварају, па ће они који имају новац, моћи да купују намернице.

Тако ће, додао је, хуманитарна помоћ у већој количини бити усмерене само онима којима је најпотребнија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво