Читај ми!

Покретање ТЕНТ-а "А" у недељу

Генерални директор ЕПС-а Александар Обрадовић каже да је ситуација у ТЕНТ-у "А" у Обреновцу стабилна и нада се да ће први блокови бити покренути већ у недељу. Још око 13.000 домаћинстава без струје.

Обрадовић је гостујући на РТС-у рекао да је ситуација код ТЕНТ-а тренутно стабилна, али да опасност још није прошла.

Чак и у нормално време, када Дунав надолази и прелива се у Саву, та река може да нарасте и до један метар у близини ТЕНТ-а "А" код Обреновца, објашњава Обрадовић.

Иако је висина воде и даље на око 60 центиметара од преливања, директор ЕПС-а очекује да ће први блокови ТЕНТ-а "А" бити пуштени у рад већ у недељу.

Када је о ситуацији у "Колубари" реч, Обрадовић каже да се већ данас очекују прве количине угља из тог рудника.

Обрадовић је захвалио колегама из "Електромреже Србије" који су даноноћно радили на одбрани ТЕНТ-а од поплава и који се и даље налазе на насипима.

У Србији је свесно смањена производња струје, каже в. д. директора ЕПС-а, због чега се она тренутно увози из суседних земаља по тржишним ценама.

На "Ђердапу" се тренутно дневно губи 40 одсто производње јер се вода пропушта како би се смањио ризик од нових поплава.

Према речима директора Обрадовића, било је покушаја злоупотребе појединих продаваца струје, али су Србији електропривреде Републике Српске, Црне Горе, Бугарске и Мађарске ставиле на располагање све вишкове у производњи, тако да је стабилно снабдевање струјом обезбеђено.

Када је реч о Обреновцу, в. д. директор ЕПС-а каже да ће се струја у том граду укључити чим то буде безбедно, односно када се вода повуче а трафостанице исуше.

Тренутно је без струје свега 13.000 корисника у целој земљи, од чега су 12.000 домаћинства у Обреновцу и околини, рекао је Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије