Читај ми!

Срби са Косова помажу у Обреновцу

Са Косова и Метохије стигло је седам специјализованих екипа са по пет људи, који ће дати допринос да се у Обреновцу избегну заразе и живот што пре врати у нормалу.

Министар за рад и социјална питања Александар Вулин обишао је јутрос екипу Завода за јавно здравље из Косовске Митровице, која је стигла да помогне дезинфекцији и деконтаминацији терена у поплављеном граду.

Вулин је истакао да је гест људи из Косовске Митровице најбољи пример српске солидарности у тешким тренуцима.

"Србија је сада показала право лице. Знате у каквим условима живе људи у Косовској Митровици, са чиме се све сусрећу, али упркос свему дошли су да помогну својим сународницима. У питању су високо стручни људи који знају свој посао и сигуран сам да ће њихова помоћ бити од великог значаја у акцији дезинфекције терена", рекао је Вулин Танјугу.

Директор Завода за јавно здравље из Косовске Митровице Милован Кривокапић рекао је Танјугу да у ситуацијама каква је сада у Обреновцу, стандардне процедуре не важе и да ће његове екипе радити на дезинфекцији града након хемијске дезинфекције, односно на "очишћеном терену".

"Дошли смо да помогнемо, овде је пет екипа из Косовске Митровице и две из Грачанице. Радићемо на дезинфекцији вањског, али и унутрашњег терена", рекао је Кривокапић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије