Читај ми!

Посланици донирају угроженима у поплавама

Народни посланици Скупштине Србије издвојили су 11,5 милиона динара за грађане угрожене поплавама, и на тај начин су, како је изјавио шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић, показали солидарност и способност да се уједине у несрећи која је задесила државу.

Бабић је истакао да су се све посланичке групе ујединиле у солидарности са грађанима, преноси Танјуг.

"Издвојили смо од плата 11.500.000 динара које ћемо упутити најугроженијим грађанима. Шаљемо политичку поруку да смо уједињени у одбрани земље и обнови која нас чека у данима и месецима и годинама испред нас", рекао је Бабић у Скупштини Србије.

Према његовим речима, сви народни посланици су издвојили исти износ од плате и сви су то учинили потпуно добровољно.

Бабић, који је истакао да говори у име свих посланичких група и свих 250 посланика, рекао је да помоћ коју упућују посланици произлази из "договора 12 разумних људи који представљају 250 посланика".

Рекао је да су елементарна непогода која је погодила Србију, изгубљени животи и материјална штета ујединили у солидарности велики број грађана, и, у име посланика Скупштине Србије, захвалио волонтерима, полицајцима и војницима који су на одговоран и стручан начин помагали грађанима.

"Уједињени у солидарности су били грађани који су од онога мало што су имали одвајали за оне који су изгубили све", истакао је Бабић.

Скупштина Србије је за угрожене поплавама, иначе, издвојила из свог буџета и 100 милиона динара, који су првобитно били планирани за санацију фасаде и крова на згради Дома народне скупштине. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара