Читај ми!

Тасовац: Нaјлепше лице професије

Министар културе и информисања Иван Тасовац захвалио је новинарима, сниматељима и фоторепортерима, јер су протеклих дана, извештавајући о полавама у Србији, показали најлепше лице професије и свог заната.

Иван Тасовац је гостујући у Дневнику РТС-а нагласио и да је Министарство, од увођења ванредне ситуације у Србији, страним новинарима издало више акредитације него годинама уназад.

Упитан о помоћи прикупљеној у Народном музеју, после позива Министарства, Тасовац је одговорио да се та помоћ дистрибуира у координацији са Црвеним крстом, који има непосредан увид у то где је она најпоретбнија.

Тасовац је, при томе, истакао да помоћ пристиже и из иностранства и нагласио да је УНЕСКО хитно доставио 50 хиљада долара, који су, у координацији Министарства са централним институцијама културе, прослеђени музејима у Параћину и Аранђеловцу за санацију њихових депоа.

Што се тиче штете коју је претрпела непокретна културна баштина, Тасовац је рекао да ће о томе моћи да се говори пошто се вода повуче из поплављених подручја.

На питање "да ли је требало да се деси поплава да бисте се ви појавили", Тасовац је одговорио: "Мислим да то у овом тренутку није битно".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије