Читај ми!

"Батутов" водич за заштиту здравља

Институт за јавно здравље "Батут" објавио је на свом сајту препоруке којих у циљу заштите здравља треба да се придржавају становници подручја угрожених поплавама.

Први корак је коришћење "флаширане, дезинфиковане или прокључале воде за пиће, прање руку и зуба, припремање хране и прање посуђа"."Једите само конзервирану храну или из тегли које су биле потпуно затворене и опрерите их чистом водом пре отварања", наводи се на сајту Института.

Трећи корак налаже да се храна чува на сувим, чистим и проветреним површинама.

Потребно је прати руке са чистом водом и сапуном пре припремања хране, као тоалет користити само за то намењена места и не дозвољавати деци да се играју на местима где се излила вода од поплава, додаје се у препорукама.

Институт упозорава да ни на који начин не треба долазити у директан контакт са остацима покварене хране или мртвим животињама.

"Ако осетите или имате неки од следећих симптома, слабост, свраб, нагон на повраћање, црвене очи, повреде по телу, пролив, кашаљ, запушен нос, темепратуру, црвенило по кожи, ако вас боли глава и мишићи, обавезно се јавите најближем доктору", упозоравају у "Батуту".

Овде можете погледати "Батутове" препоруке за понашање у поплављеном подручју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије