Читај ми!

Донација Фондације "Драгица Николић“

Фондација "Драгица Николић" уручила је хуманитарну помоћ у вредности од 2,5 милиона динара Централној апотеци Клиничког центра Србије, јавља Танјуг.

Председник Управног одбора фондације "Драгица Николић" рекла је новинарима, након уручивања помоћи која се састоји од игала, шприцева, завоја, рукавица, маски, средстава за дезинфекцију, пелена за бебе и одрасле, да Фондација непрекидно прикупља средства за хуманитану помоћ свим угроженима.

Ово је још једна од помоћи Централној апотеци, рекла је Николић додајући да су спискове неопходне робе добили од Кризног штаба и Министарства здравља са којима су стално у контакту.

Оваквих акција ће бити још пуно, вероватно свакодневно, казала је она и најавила да ће у петак конвој са храном и водом бити послат у Коцељеву.

Николић се захвалила привредницима из Кине који су донирали већи део помоћи, као и пријатељима Фондације који свакодневно уплаћују средства на жиро рачун.

Државни секретар Министарства здравља Берислав Векић је захвалио Фондацији јер је ово друга акција у последњих неколико данас.

Он је апеловао на све хумане људе и људе добре воље да се прикључе овој акцији јер је свака помоћ добро дошла, али је такође сугерисао да се пре било каквих домација погледа сајт Министарства здравља где се налази списак лекова, медицинских и санитарних средстава који су неопходни.

Векић је додао да ће та листа бити редовно ажурирана па ће сви бити адекватно информаисани шта је то шта Србији највише треба.

Он је навео и да само у Београду има више од 40 прихватних центара у којима је смештено више од 4.500 грађана са различитих територија Србије.

Директор Клиничког центра Србије Миљко Ристић је казао да ће ова помоћ бити прослеђена прихватилиштима.

"Клинички Центар представља само један магацин одакле се дистрибуира санитетски материјал и лекови за угрожене грађане из поплављених подручја", објаснио је Ристић.

Он је додао и да су грађани Србије показали огромо разумевање и осећај за помоћ унесрећеним људима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије