Читај ми!

У Обреновцу стабилно, очекује се пораст Дунава

Директор ЈП "Србијаводе" Горан Пузовић изјавио је да је ситуација у Обреновцу стабилна. Очекује се пораст водостаја Дунава у наредна четири дана, што ће утицати да се ниво Саве у обреновачкој зони подиже, навео Пузовић.

Очекивани раст Саве у зони Обреновца је 70 до 80 центиметара, евакуисани су људи првенствено из Забрежја јер је пукао део насипа па је претила опасност да тај део становништва остане одсечен, рекао је директор "Србијавода".

У Току данашњег и сутрашњег дана спроводиће се евакуација и на нижим зонама које су угрожене пуцањем насипа, додао је Пузовић.

Овог тренутка је најважније да се одбрани ТЕ, предузимају се све мере да се тај посао заврши на време, каже директор.

Узводно у зони Шапца, Сремске Митровице и Шида спроводе се мере на обезбеђивању корена насипа који је најугроженији, постављају се џакови са песком, а на траси су сада Војска, полиција, мештани, добровољци и инжењери који воде комплетан посао, истакао је Пузовић.

"У Западној и Југозападној Србији се, када су у питању бујични водотокови, стање поправља, водостаји су у опадању, тако да више нема опасности од изливања. У долини Млаве остала је ТЕ Дрмно, ту је подигнут нови насип, постављене су пумпе великих капацитета, тако да је и тамо ситуација под контролом", закључио је директор Србијавода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије