Читај ми!

Хочевар: Бискупије ће помоћи становништву

Београдски надбискуп Станислав Хочевар изјавио је да ће све католичке бискупије у Србији ове и следеће недеље сакупљати финансијска средстава и другу помоћ за све људе којима је помоћ потребна и позвао све грађане да буду великодушни у помоћи.

Посебно смо свесни да је ова трагедија која поприма некакве библијске димензије тако велика да захтева дугорочно деловање, да бисмо могли да санирамо све последице, рекао је Хочевар.

Он је изјавио да католичка црква у Србији, а посебно добротворна организација Каритас, свих дана поплава будно прате ситуацију.

Свима који су на било какав начин трпели или трпе ових дана изражавамо посебно близину, жалост, али и солидарност, рекао је Хочевар.

Он је изјавио да је поглавар католичке цркве папа Фрања у недељу позвао читав свет на молитву и солидарност.

Хочевар је Фонету рекао да постоји стална веза са свим европским Каритасима, као и међународним Каритасом, и да су уз њихову помоћ поделили храну, посебно у Шапцу и околним крајевима, вредну више од два милиона динара.

Настављамо сакупљање потребних средстава, у материјалу и финансијама, изјавио је Хочевар, изразивши жељу да се угроженим људима преко Каритаса обезбеде најпотребније ствари.

Стрепимо да не дође до заразних болести. У нашим могућностима ћемо покушати да спречимо ту опасност, рекао је Хочевар.

Он је изјавио да ће бити потребно помоћи људима да се врате у станове и куће, уз констатацију да су многи изгубили земљиште или стоку, због чега желе да им дугорочно помогну.

Хочевар је рекао да ће на веб сајтовима Надбискупије и Каритаса објављивати информације о свему што се догађа у вези са поплавама.

Драго ми је што је одјек добар са свих страна из Европе и што желе и неки стручњаци да дођу и омогуће да се што боље процени штета, како би могли током наредних месеци да направе најбоље пројекте за помоћ људима, изјавио је Хочевар.

"На посебан начин смо блиски свима који су изгубили своје драге", рекао је Хочевар.

"У нашој цркви ћемо у суботу, на празник Марије помоћнице, молити и за све покојне и за све остале који су у овим великим искушењима, у жељи да би сви људи ових дана могли да пронађу и духовну, и душевну и материјалну утеху у овим тешким временима", истакао је Хочевар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије