Читај ми!

Компаније шаљу помоћ

Компаније и локалне самоуправе у Србији наставиле су да упућују помоћ становништву угроженом поплавама у Србији.

Компанија "Кока-Кола" у Србији обезбедила је донацију од 500.000 евра за помоћ становништву страдалом у поплавама, а средства ће бити усмерена Црвеном крсту и Влади Србије, преноси Бета.

Поред финансијске подршке, "Кока-Кола" је у сарадњи са Црвеним крстом Србије донирала 85.000 литара флаширане воде која је дистрибуирана до најугроженијих подручја и упутила помоћ у конзервираној храни.

Компанија "Теленор Србија" и норвешка "Теленор група" уплатиле су по 10 милиона динара на рачун Владе Србије за помоћ угроженима у поплавама.

Фармацеутска компанија "Хемофарм" донирала је камион пун лекова за помоћ становницима угроженим поплавама у Србији, а од суботе је стављена на располагање и професионална ватрогасна јединица за помоћ угроженима.

Директорат цивилног ваздухопловства Србије уплатио је на рачун Владе Србије пет милиона динара за помоћ становништву угроженом поплавама, док ће и запослени у Директорату издвојити део мајске зараде за помоћ унесрећенима.

Помоћ од пет милиона динара уплатило је и јавно предузеће "Поште Србије".

Локална самоуправа у Новом Пазару упутила је уз подршку компанија "Дацић пром", удружења обућара, "Астекс", "Камбио", "Мизан", помоћ у одећи, обући, грађевинском материјалу и машинама становништву угроженом поплавама у Бајиној Башти, Јагодини и Обреновцу.

Компанија "Унилевер" у Београду уручила је прихватним центрима и Црвеном крсту Србије помоћ у средствима за хигијену и храни за грађане евакуисане са подручја погођеним поплавама, у вредности од три милиона динара.

Јавно предузеће "Скијалишта" Србије издвојило је милион динара за помоћ у отклањању последица поплава и помоћ најугроженијим суграђанима, а додатни новац уплатиће и запослени у Скијалиштима који су се одрекли дела плате.

Радници трговинског ланца "Метро кеш енд кери" доставили су пошиљку хране, воде и сокова настрадалима од поплава у Обреновцу.

Колективне организације за заштиту ауторских и сродних права Организација произвођача фонограма Србије (ОФПС) и Права интерпретатора (ПИ) уплатиле су милион динара помоћи угроженима од поплаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије