Читај ми!

После поплава прете клизишта

На подручју Ваљева је евидентирано више од стотину клизишта, а два нова клизишта прете кућама у чачанским селима. Клизишта и у Крупњу, Косјерићу, Бајиној Башти.

На подручју Ваљева најгоре је у селу Ребељ, на обронцима планине Медведник, где је сравњен заселак Пиргићи, чије су четири куће "завршиле у реци", пренела је Бета.

Механизација грађевинских фирми распоређена је на најкритичнијим тачкама како би последице поплава и клизишта у што краћем року биле отклоњене или ублажене.

Наведено је, да је водоснабдевање стабилно, али да воде тренутно немају мештани села Пауне због тога што им је искључена електрична енергија.

Такође, два нова клижишта појавила су се и у чачанским селима Горња Горевница и Бечањ, где су угрожене две куће, каже члан Градског штаба за ванредне ситуације Радомир Крушчић.

Крушчић је на седници Штаба за ванредне ситуације рекао да ће надлежне инспекцијске службе сутра утврдити колико су те куће оштећене и да ли постоји потреба за евакуацијом њених становника.

Поред Горње Горевнице и Бечња, јуче су се појавила клижишта и у селима Видова и Кулиновци у којима за сада нема угрожених кућа.

На поплављеном подручју у местима Прељина, Коњевићи, Балуга и Парменац код Чачка, почело је уклањање угинулих животиња, уз надзор ветретинарске и комуналне инспекције и Завода за јавно здравље.

И у околини Крупња су се покренула клизишта, а два путна правца - ка Лозиници и пут према Љубовији, потпуно су уништена, рекао је министар правде Никола Селаковић за РТС.

Селаковић је упозорио да је више од 300 клизишта прорадило и у Косјерићу и преко 200 у Бајиној Башти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара