Читај ми!

Николић: Компаније, помозите унесрећенима!

Председник Србије Томислав Николић упутио је апел свим компанијама широм Србије да се прикључе акцији прикупљања намирница за помоћ угроженима од поплава, а сутра ће лично упутити до сада прикупљену помоћ на места где је то потребно.

Саветници председника Републике Станислава Пак Станковић и Вук Фатић обилазе и пружају помоћ евакуисаним и од поплава унесрећеним људима који су смештени по центрима у Београду.

"Поводом катастрофалне ситуације која је задесила Србију, председник Републике Томислав Николић био је на вези са шефовима држава широм света. Његов апел је уродио плодом и многе земље су помогле Србији", рекла је Пак Станковић Танјугу.

Како је навела, тим поводом председник Републике је упутио писмо захвалности председнику Словеније, Руске Федерације, Белорусије, земљама региона, Израелу и многим другима истакавши да је та помоћ од виталног значаја за Републику Србију.

Она је прецизирала да ће председник Николић лично упутити хуманитарну помоћ свим оним угроженим становницима широм Србије.

"У понедељак у осам сати ће велики број компанија који је исказао заинтересованост да се укључи у ту хуманитарну акцију, а такође позивамо и друге компаније широм Србије да се прикључе тој акцији и пошаљу храну, лекове, воду, млеко...Све оно што може да помогне најугроженијима у Србији".

Како су прецизирали Пак Станковић и Фатић заинтересоване компаније могу да позову телефон 066 8252033 или да пошаљу меил на j.stankovic@predsednik.rs.

Гостујући на РТС-у Станислава Пак Станковић рекла је да је председник Томислав Николић прикупио 15.000 евра помоћи угроженом становништву.  

"Сутра у девет сати испред Сава центра креће конвој ка најугроженијим местима, пре свега ка Крупњу", рекла је Станковићева. Према њеним речима, биће достављена храна, вода, средства за хигијену, пешкири.

Николић ће уручити помоћ становницима Крупња и обићи више локација на подручју те општине.

Станислава Пак Станковић је навела да кабинет председника без прекида помаже онима којима је најпотребније.

Апелу председника Србије одазвао се велики број компанија, које достављају помоћ према списку Сектора за ванредне ситуације, навела је она.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара