Настављен штрајк у Фонду ПИО

Председница Синдиката запослених у ПИО Фонду Љиљана Кремић каже да ће позвати више од 3.500 радника Фонда из целе Србије да дођу на протест у Београд ако се штрајкачима до петка не обрати нико из Министарства рада и социјалне политике.

Љиљана Кремић истиче да чланови Синдиката запослених у Републичком фонду за пензијско-инвалидско осигурање, који су већ други дан у штрајку, не траже повећање плата, односно додатна средства из буџета.

"Надам се да ће неко од надлежних имати слуха и да ће нас удостојити пријема. Ако ни сутра не дође до дијалога, радикализоваћемо штрајк и позваћемо више од 3.500 запослених у Фонду ПИО из целе Србије на протест у Београду", казала је Кремићева за агенцију Бета.

Према њеним речима, Синдикат запослених у Фонду ПИО већ годину и по дана покушава да ступи у контакт с надлежним министарством рада али до данас нико од надлежних није реаговао на њихове предлоге.

"Највећу одговорност за тренутно стање сноси Министарство рада које није показало жељу да започне дијалог са нама. Исти проблем са којим смо ми суочени, имала је и Национална штедионица али је изменом уредбе, тај случај решен за неколико дана", рекла је Кремић.

Синдикат запослених Фонда ПИО ступио је у уторак у штрајк због одлуке да им се смање плате за 30 одсто, што је урађено по препоруци Државне ревизорске институције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије