РРА о приговорима за доделу фреквенције 14. априла

Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) одржаће 14. априла седницу на којој ће разматрати приговоре телевизија "Нова" и "Коперникус" на конкурс за доделу националне фреквенције, рекао је заменик председника Савета Горан Караџић.

Крајњи рок за изјашњавање о овим приговорима је 23. април, рекао је Горан Караџић агенцији Бета. 

На питање да ли ће, уколико приговори не буду уважени, бити расписан нови конкурс за доделу националне фреквенције, Караџић је рекао да ће одлуку о томе донети надлежне институције, односно РРА, министарство задужено за телекомуникације и Републичка агенција за електронске телекомуникације (РАТЕЛ).

"Та одлука је у надлежности РРА, министарства телекомуникација и РАТЕЛ-а. Ако се тако нешто догоди, надлежни ће размотрити да ли ће бити расписан трећи конкурс", рекао је Караџић.

Савет РРА је у фебруару требало да донесе одлуку о додели дозвола за емитовање телевизијског програма на слободној националној фреквенцији.

На поновљени, други кокурс, за доделу фреквенције пријавиле су се телевизије "Нова" и "Коперникус".

Оба емитера добила су тада по четири гласа, а један од чланова РРА није гласао ни за једног од емитера.

Да би фреквенција била додељена, потребно је да за такву одлуку гласа петоро чланова Савета РРА.

Савет РРА је 9. августа прошле године поништила претходни конкурс за доделу фреквенције за национално емитовање јер ниједан од пријављених кандидата - ТВ "Нова" и "ТВ Коперникус", није добио довољан број гласова за доделу фреквенције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије