Читај ми!

Давенпорт забринут због претњи цивилном друштву

Шеф Делегације ЕУ у Београду Мајкл Давенпорт изразио је забринутост поводом недавних коментара једног државног званичника којим се охрабрује насиље над грађанима на основу њихових убеђења и нагласио да то није прихватљиво у демократском друштву.

Давепорт је, у саопштењу, које преноси Танјуг, поздравио првобитну осуду коју су власти изразиле поводом тих коментара и истакао да је важно да се то и настави путем одговарајућих административних и правних канала.

Давенпорт је, такође, изразио забринутост поводом претњи упућених невладиним организацијама и борцима за људска права, као и поводом састављања и објављивања такозваних "црних листа" којима се прети појединцима као "антисрбима".

Указао је на одговорност власти како за подстицање атмосфере у друштву која омогућује свим грађанима да слободно изразе своје ставове, тако и за предузимање примерених корака против организација или појединаца који покушавају да на тај начин застраше грађане, закључује се у саопштењу.

Новинарима у Медија центру Давенпорт је данас рекао да је именовање официра за везу с ЛГБТ заједницом у Управи полиције, веома позитиван корак јер ефикасна и директна комуникација може да буде од велике користи.

"Сматрам да је то добар корак, да је то помак што се тиче боље комуникације између МУП-а и представника цивилног друштва, у овом случају ЛГБТ заједнице. Мислим да је ефикасна и директна комуникација од великог значаја и да може да буде од велике користи", рекао је Давенпорт.

Према његовим речима, од кључног је значаја то што грађани имају право да слободно изражавају своје мишљење, укључујући и питање Параде поноса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 31. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије