Читај ми!

Основци за бољу ТВ сутра

Да би подигао квалитет образовања ученика, тим наставника Oсновне школе "Бановић Страхиња" у Београду дошао је на идеју да покрене прву школску телевизију. Школа има све услове за то, али не и финансијску подршку.

Како би прикупили новац, одлучили су да организују хуманитарни концерт. Од продатих улазница купиће потребну опрему.

"Ми ћемо на тој телевизији да се играмо и да глумимо да цртамо", кажу ђаци. Неки би и да певају и да снимају филмове и смешне серије.

"Мислим да ће нам долазити гости и да ћемо да снимамо различите школске емисије и да ћемо да интервјуишемо разне успешне ђаке", каже један од ученика школе.

Идејни пројекат "За боље ТВ сутра" прошао је суд директорке, савета родитеља, школског одбора и закључак је да ће да едукује, информише и забави.

"Информативни програм ће подразумевати све оно што су до сада родитељи тражили на огласним таблама. Сада ће све то имати у школским вестима које ће решивати ученици", каже учитељица Ивана Ивковић.

Што се тиче забавног програма биће наравно рубрике које интересују ученике, каже учитељица и додаје да ће образовни програм такође уређивати ученици.

А да ђаци те школе нису почетници у новинарском послу говори и трећа награда на републичком такмичењу коју је освојио школски лист. Осим што се, према речима директорке школе, добро сналазе у том послу, кроз школску телевизију ће бити укључени и у комплетан рад школе.

"Желимо да пошаљемо поруку да је сваки рад могућ када људи имају воље и жеље ово је иновативно добро за ђаке прво што ће се они упознавати са самим начином прављења емисија", каже директорка Дивна Димитријевић.

Жеља колектива јесте да њихова школска телевизија буде добар пример и за остале. Како кажу, на једноставан начин, кроз игру, деца могу да се заинтересују и да време беспосличарења замене креативним радом у школи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара