Читај ми!

Деца са Космета посетила Авалски торањ

Група од 12 основаца из општине Клина са Косова и Метохије посетила је торањ на Авали заједно са министаром Александаром Вулином. Образовање и безбедност деце у јужној покрајини је сигурно и Србија ће им обезбеди бољи живот, рекао Вулин.

Ученици из места Видање у општини Клина већ два дана су у Београду, где у организацији Канцеларије за КиМ, Соколског савеза Београда и Соколског друштва Батајница обилазе Авалу, Калемегдан, Золошки врт.

Министар Вулин је рекао да је тим малишанима ово прва екскурзија и прилика да виде Београд, додавши да је обилазак Авале симболичан јер су неки од њих рођени исте године када је торањ на тој планини надомак Београда уништен.

"Ево прошло је 15 година они су порасли, торањ је порастао и Србија је мало порасла и од свих тих година уништавања можемо да кажемо да нешто градимо и стварамо", рекао је Вулин.

Он је поручио да ће Србија водити рачуна о тој деци, о њиховој школи и језику на којем се образују.

"Бриселским споразумом је предвиђено да Заједница српских оштина има извршна овлашћења када је реч о здравству и школству, тако да су њихово образовање и безбедност сигурни. И све што буду радили у животу радиће онако како смо их научили, односно какву смо им основу обезбедили", рекао је Вулин.

Вулин је рекао да деца са КиМ заслужују бољи живот и више него што тренутно имају, истакавши да је Србија ту да им то обезбеди.

"Зато када је тешко и када склапамо неке болне компромисе и када пристајемо на ствари које нам нису на први поглед ни лаке ни једноставне, увек знајте да то радимо због очију ове деце и због тога што морамо да им обезбедимо живот какав заслужују", рекао је Вулин и додао да то није могуће учинити уколико Београд не буде утицајан на КиМ и у томе имао подршку међународне заједнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије