Читај ми!

"Вечерњи лист": Вучић регионални лидер

Признање регионалног лидера по избору "Вечерњег листа" за БиХ, додељено вицепремијеру и лидеру СНС-а Александру Вучићу. Премијерка РС Жељка Цвијановић проглашена за најтолерантнију особу међу политичарима и уручена јој је награда за међуполитички дијалог.

На свечаности у Мостару уручене су награде издања Вечерњег листа за Босну и Херцеговину.

Признање регионалног лидера, које је додељено вицепремијеру Александру Вучићу, примио је државни секретар МУП-а Србије Владимир Божовић, који је пренео поздраве председника СНС-а и, како је рекао, будућег премијера Србије, пренели су бањалучки медији.

"Драго ми је што сте у Вучићу препознали симбол борбе против криминала и корупције, борбе против зла, а за правду. Овде смо сви заједно да пошаљемо поруку мира и ја вам управо ту поруку мира, регионалне сарадње и наше европске будућности преносим од Александра Вучића", рекао је Божовић.

Председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић проглашена је за најтолерантнију особу међу политичарима и уручена јој је награда за међуполитички дијалог.

Бити прва жена премијер у БиХ, на било ком нивоу власти, представља изазов, рекла је Цвијановићева и додала да "дијалог има две фазе, да упорно и дуго разговарамо, али и онда када се не сложите са саговорником, да оставите врата одшкринута".

Иначе, тај лист је за особе године прогласио папу Фрању и његовог претходника Бенедикта XVI, политичар године је председник Странке демократске акције Сулејман Тихић, најбољи дипломата била је немачка амбасадорка у БиХ Улрике Кноц, док је Милан Бандић, градоначелник Загреба, према оцени листа, најбоље представљао БиХ у иностранству.

Додељене су и награде, "Вечерњаков печат", за мир, међурелигијски дијалог, спортски успех, културни догађај, науку, привреду...

Манифестацију "Вечерњаков печат", коју тринаесту годину организује тај лист, отворио је председник Сабора Хрватске Јосип Леко, који је говорио о значају мира, јер је и овогодишња манифестација организована под мотом "Печат за мир".

Председавајући Савета министара БиХ Вјекослав Беванда, као покровитељ манифестације, рекао је да је "истинска конститутивност сва три народа у БиХ једини пут ка ЕУ и за благостање, па је дужност политичара стварање бољег амбијента за подстицај развоја земље", објавили су локални медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара