Читај ми!

Помоћ ЕУ за инклузију најугроженијих

Европска унија ће са 4,3 милиона евра бесповратне помоћи подржати програме социјалне инкулузије најугроженијих група, саопштила Делегација ЕУ у Србији. Циљ пројекта смањење сиромаштва међу припадницима таквих друштвених група.

Конкурс за подношење предлога у оквиру пројекта "Подршка социјалној инклузији најугроженијих група, укључујући Роме, кроз разноврснију понуду социјалних услуга на нивоу локалне заједнице" финансира се из претприступних фондова ЕУ, наводи се у саопштењу.

Истакнуто је да ЕУ тиме жели да унапреди социјалну инклузију и смањи сиромаштва међу припадницима најугроженијих и најсиромашнијих друштвених група.

Прецизира се да пројекат има за циљ унапређење социјалне инклузије најугроженијих група кроз обезбеђивање одрживих социјалних услуга на нивоу локалне заједнице и унапређење положаја Рома кроз иницијативе за њихову активну социјалну инклузију.

На конкурсу је за унапређење социјалне услуге на нивоу локалних заједница предвиђена донација од 2,9 милиона евра.

Како се наводи, за износе од 100.000 до 300.000 евра могу да конкуришу организације цивилног друштва из Србије и других земаља које испуњавају услове, локалне самоуправе и јавне институције ангажоване у области социјалне заштите.

Подносиоци пријава би требало да, кроз своје акције, допринесу јачању постојећих услуга или успостављању нових, да предложе нове модалитете или да обједине постојеће, како би побољшали ефикасност и делотворност, истиче се у саопштењу Канцеларије ЕУ.

За иницијативе посвећене активној инклузији Рома предвиђено је укупно 1,4 милиона евра, односно донације од 60.000 до 500.000 евра, за које могу конкурисати организације цивилног друштва из Србије и других земаља, јавне институције које припадају сектору социјалне заштите, независна владина тела, јавне институције из сектора здравства, образовања и културе, јавна предузећа, локалне самоуправе и међународне организације.

У сарадњи с Министарством рада, запошљавања и социјалне политике, Делегација ЕУ ће одржати информативне сесије о позиву за достављање понуда у Београду, Новом Саду, Нису и Ужицу, у периоду од 1. до 4. априла.

Рок за подношење пријава је 19. мај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво