Читај ми!

"Мекдоналдс" кажњен због дискриминације

Пошто је обезбеђење новосадског "Мекдоналдса" деци ромске националности забранило да уђе у објекат, тај ресторан ће морати да плати казну од 100.000 динара.

Компанија "Најсфудс ресторани" из Београда, која управља ресторанима "Мекдоналдс" у Србији мораће да плати 100.000 динара због дискриминације Рома, одлучио је прекршајни суд у Новом Саду.

Обезбеђење ресторана "Мекдоналдс" 10. јула 2012. године забранило деци ромске националности да уђу у ресторан у центру Новог Сада.

Компанија "Најсфудс ресторани" има право жалбе на пресуду Прекршајног суда у Новом Саду. Пријаву је поднела Повереница за заштиту равноправности.

Према наводима заступника "Мекдоналдса", став је да у ресторан не могу да улазе људи који просе, ремете елементарни ред, хигијенски су запуштени и не могу да се контролишу и то нема никакве везе с њиховом националношћу.

Једна Новосађанка протестовала је у јулу 2012. због тога што обезбеђење "Мекдоналдса" у Новом Саду није дозволило да с њом у ресторан уђе и троје деце ромске националности.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво