Читај ми!

Нижа стопа криминалитета у Новом Саду

Од када је као испомоћ у Новом Саду ангажовано додатних 200 полицајца, стопа криминалтета опала за 22 одсто, рекао директор полиције Милорад Вељовић. Током године биће допуњен број полицајаца који недостају, како у Новом Саду, тако и у другим градовима, рекао Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да је у Новом Саду, од када је на испомоћ у одржавању безбедности у том граду ангажовано додатних 200 полицајаца, стопа криминалитета смањена за 22 одсто, а број дневних инцидената смањен за 10 до 15 одсто.

Смањење стопе криминалитета од 22 одсто, по Вељовићевим речима, показатељ је да је присутност полиције изузетно важна када је реч о превентиви кривичних дела.

Вељовић је са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици присуствовао смени ангажованих полицајаца на чије место су дошли нови, који ће у Новом Саду бити до средине априла.

Обраћајући се полицајцима, Вељовић је рекао да су га обрадовали резултати који су постигнути од када су ангажоване додатне полицијске снаге, истакавши да ће предложити да се за предходни месец свима њима коефицијент плате повећа за 20 одсто.

Додао је да се нада да ће они полицијаци који наслеђују своје колеге на пословима безбедности у Новом Саду такође "зарадити својих 20 одсто повећања на плату".

"Током 2014. године биће допуњен број полицајаца који недостају, како у Новом Саду, тако и у другим градовима где је уочена потреба за њиховим већим ангажовањем", рекао је директор полиције.

Вељовић је навео да ће полицајци ускоро добити нове униформе и да ће то бити стандард, односно да ће одједном добити комплетну опрему, а не као што се дешавало да добију блузе, а након неколико месеци панталоне или другу опрему.

"Полиција ће увек бити неко ко води рачуна о безбедонсти грађана и појединци који искачу из система никада неће бити мерило рада полиције", рекао је Вељовић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да неоспорно да су полицајци који су додатно ангажовани остварили видне резултате.

Вучевић је рекао да је очигледно да грађани воле да виде у својој близини униформисаног полицајца, јер им то улива сигурност, нагласивши да је директор полиције правовремено одреаговао на његову иницијативу за ангажовањем додатних полицајаца што се, како је оценио, показало исправним.

"Да није било оног случаја од пре неки дан када је дошло до пуцњаве на Новом насељу имали бисмо потпуно мирну ситуацију у односу на претходни период", навео је Вучевић.

Према његовим речима, правосудни органи морају да извештавају јавност о свом раду и не сме да се деси да полиција по неколико пута разоткрива једне те исте криминалце, а да их судови констатно пуштају на слободу.

"Није ово никакво мешање у рад судства, јер судство је назависно али не од грађана и мора да поднесе извештај грађанима о свом раду", додао је Вучевић.

Комплетна смена додатно ангажованих 200 полицајаца завршиће се у наредна два до три дана, а прва група полазника Центра за основну обуку полицајаца средином априла већ ће бити на новосадским улицама.

Укупно 350 нових полицајаца до краја године биће ангажовано у Новом Саду, односно обухватиће три класе Центра за основну обуку полицајца у Сремској Каменици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво