Читај ми!

Донација Јапана за обнову "Шумица"

Уговор о донацији вредној преко 41.000 евра за реконструкцију крова и поправку паркета у Спортском центру "Шумице", потписали Амбасадор Јапана у Србији Масафуми Куроки и директор те установе Ранко Матијашевић.

Амбасадор Јапана у Србији Масафуми Куроки и директор центра за културу и спорт "Шумице" Ранко Матијашевић потписали су уговор о донацији на основу које ће 41.280 евра бити издвојено за реконструкцију крова и поправку паркета у тој установи.

"Чуо сам да су у претходних 40 година Београђани користили овај центар као једно од главних места за бројне спортске и културне активности и да ће ова донација допринети унапређењу услова за рад. Драго ми је што Влада Јапана може да помогне "Шумицама" да наставе да играју важну улогу у животу људи на Вождовцу и целом Београду, рекао је Куроки.

Короки је додао да се нада да ће центар наставити да организује догађаје који су у вези са јапанским борилачким вештинама како би се наставила сарадња са Јапаном.

Амбасадор се посебно се захвалио грађанима Вождовца и Србије на несебичним донацијама и саосећању за жртве великог земљотреса и цунамија који су погодили источни део Јапана 2011. године.

Матијашевић, новоизабрани директор "Шумица" истакао је да овај објекат заслужује да буде сачуван.

"Ово је бисер Вождовца и Србије. Хвала на донацији, надам се ће сарадња две земље бити настављена. Наши пријатељи из Јапана овде могу да се осећају као код куће", рекао је Матијашевић.

На питање новинара о затеченом стању по доласку у Центар за култутуру и спорт "Шумице", Матијашевић је рекао да је опште стање у спорту је тешко.

Нисмо направили коначан извештај када су финансије у питању, извесно је да је година завршена са минусом, али не могу да говорим о конкретним цифрама, јер смо овде дошли у понедељак", навео је Матијашевић.

Председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да му је драго што је на почетку мандата успостављена сарадња са Јапаном.

"Надам се да ће 'Шумице' доживети процват и подсетити на дане старе славе. Велику помоћ имамо од Владе Јапана и надам се да ћемо још много научити од братског народа Јапана", рекао је Савић.

Поптисавању уговора о донацији присуствао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Удовичић се захвалио влади Јапана и истакао да је сваки уговор оваквог типа значајан, оценивши да је овим настављена добра сарадња две нације. "Морамо да улажемо у културу и спорт, посебно спортисте који су најбољи амбасадори", додао је министар.

"Ова хала је дом многих репрезентативних селекција, морамо да наставимо да улажемо у фискултурне сале, млади су наша будућност и морамо да свима омогућимо да се баве спортом", рекао је Удовичић.

Влада Јапана је и протеклих година помагала подизање капацитета институција култура и спорта и Србији.

Укључујући ову донацију укупан износ јапанске помоћи у области културе и спорта износи више од 2,5 милиона евра, а укупна економска помоћ Србији износи више од 460 милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво