Михајловић: Истрага пословања Богићевића

Зорана Михајловић најавила да ће од надлежних органа затражити да се истражи пословање топионице рудника Зајача код Лознице, који је у власништву бизнисмена Мирослава Богићевића.

Министарка енергетике и заштите животне средине Зорана Михајловић најавила је да ће од надлежних органа затражити да се истражи пословање топионице рудника Зајача код Лознице, који је у власништву бизнисмена Мирослава Богићевића.

Министарка је новинарима, након обиласка рудника и разговора с радницима рекла да ће представници Министарства за рад проверити да ли се поштује закон о штрајку у Зајачи, пошто су рудари изнели податке да се он крши.

"Ова влада је пре 18 месеци наследила проблеме разних приватизација, чији резултати се сада виде, јер људи по седам-осам, десет месеци не примају плате", истакла је Михајловићева.

Она је објаснила да у приватној компанији држава може само да помогне око здравственог осигурања и истраге да ли се поштује закон.

"У наредних неколико дана рудари ће добити све информације", нагласила је министарка.

Она је за Зајачу код Лознице рекла да је то једна од црних рупа у Србији.

"Министарство животне средине је прошле године покренуло делимичну ремедијацију и издвојено је 285 милиона динара како би се решило питање загађеног земљишта", додала је Михајловићева.

Она је закључила да се више неће дозволити да се као ранијих година не зна где се отрован отпад одлаже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије