Читај ми!

Будући филолози упознали факултет

На Дан отворених врата Филолошког факултета у Београду будући студенти упознали су се са програмима, наставницима и студентима те високошколске установе. На факултету истичу да су сада популарни руски, кинески, скандинавски, арапски, турски и јапански језик.

Филолошки факултет Универзитета у Београду организовао је Дан отворених врата, намењен будућим студентима ове високошколске установе. Филолошки факултет уско је везан уз привреду, политику и друге сфере друштвеног живота, које студентима отварају велике могућности за пocao. На том факултету тренутно студира 10.000 студената.

Сала хероја на факултету била је препуна, као и слушаонице у зградама. Будући бруцоши разговарали су са наставницима и студентима оних студијских програма који их интересују. Осим потенцијалних студената ту су били и родитељи и понека бака.

Ђаци из Београда и Новог Сада показали су интересовање за различите смерове и језике. О искуству током студија говорили су им чланови студентског парламента.

"Велики број језика и предмета, односно испита, је повезан, на тај начин и студенти могу проучавати не само граматику језика и сам језик него и књижевност и културе везане за тај језик", каже председница Студентског парламента Филолошког факултета Милица Мојсиловић.

Недостатак спорта као предмета на факултету, а нема га на универзитетима већ годинама, надокнађују спортска друштва.

"Спортско удружење за сада јако добро функционише, имамо шест екипа укупно на факултету, и свака екипа се такмичи у студентским лигама и турнирима у оквиру Београда и у иностранству", истиче Сања Трипковић из Спортског удружења Филолошког факултета.

Сарадња са привредом је добра, кажу професори и истичу сарадњу са "Заставом" и "Поштама Србије".

"Како се креће економско тржиште тако се крећу и интересовања наших студената за језик што је потпуно природно јер показује да филолози нису само људи који су усмерени ка изучавању културе, него и да се врло добро везују за привреду и препознају своје касније могућности за запошљавање", објашњава деканка Филолошког факултета Александра Вранеш.

Тако су сада популарни руски, кинески, скандинавски, арапски, турски, јапански језик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара